Ženske, ki nosimo BIS (3. del)

energijski nakitTokratno zgodbo objavljam v celoti.

Julija je zapisala:

“Saj ne, da podcenjujem, pa tudi smrtno resno ne jemljem, pač pa verjamem, preizkušam, dajem možnost. Sebi, drugim, delavnicam, tehnikam… Bisu. Saj poznate tisto ‘spremenilo vam bo življenje’? Seveda, saj se ves čas vse spreminja, kako se ravno moje življenje ne bi?! Spremembe so vedno dobrodošle, čeprav si jih takrat, načeloma zadovoljna s svojim samostojnim samskim življenjem,  nisem niti predstavljala, niti posebej želela.

Leno poletje, nič pametnega se ne dogaja, pa gremo na delavnico na žensko temo. In izdelat Bis. Naročila sem ga kar tako, iz radovednosti. Škodit res ne more, čas se zapolni, mi se napolnimo s pozitivno energijo, je še kaj potrebnega? Bis sem naredila sama, barve in namen je kanalizirala Nataša. Spolnosti naj se odprem. Aja? Kot da sem največja klerikalka na vasi. Pa me čez par dni pokliče vsake toliko aktualen ljubimec, ki sem ga takrat, ker se je pred dnevi že drugič oženil, nekoliko bolj resno odpisala. Saj ne rečem, da je klical zato, ker sem si nadela Bis z določenim namenom, ker sem se z Bisom okrog trebuha počutila seksi, pa čeprav sploh ni bil mojih zemeljskih barv, ampak čudno rozasto romantičnih. Ali pač?!

V glavnem, z Bisom sem se res dobro počutila, rada sem ga nosila in kmalu sem dodala še dva. Žensko srečanje, izmenjava modrosti in dviganje vibracije, ustvarjalnost in artikulacija namena, pa sta nastala. Namen je bil čisto preprost, pa mi je bilo vseeno skoraj nerodno na glas povedati, da želim biti bolj ženska, ne pa kakšna zadrta možača, da želim izžarevati več miline in da je že čas, da zaživim svojo strast in namen. Nisem boječka, ne gre za to, da bi neskončno rada naslikala sliko, pa si ne upam vzeti čopiča v roke, da bi rada kam odpotovala, pa ne morem, ker otrpnem že ob misli na klik ‘kupi’ pri firbcanju okrog letalskih kart, ne, ne otrpnem, kliknem. Problem je, da še vem ne, kaj je tista strast in t.i. življenjski namen. Ampak z dvema novima Bisom sem računala, da pridem do odgovorov in miline. Eden od Bisov je spet nastal v barvah, ki si jih sama ne bi nikoli izbrala. Tisti za milino in ženskost je bil tak. Boginje so odločile. Če menijo, da jih potrebujem, verjamem, da jih potrebujem. Z vso resnostjo sem ga nanizala.

Dolga zgodba na kratko. Ne gre za napeto kriminalko, ne za pronicljive dvogovore. Zgodilo se je pač, da sem se manj kot pol leta po tem, ko sem dobila prvi Bis, zapletla s krasnim možakarjem, ki je postal moj partner, da se mi je po tem, ko sem dojela, da govori resnico in samo resnico, in da me sprejema točno tako, kot sem -z vso mojo ženskostjo, ko sem si privoščila dati od sebe nežnost, priznati nemoč in ranljivost, no, takrat se mi je Bis, ki naj bi mi prinesel več ženskosti in miline, strgal.

Deluje ali ne deluje? Placebo vedno. Pa naj bo placebo ali ne. Po fengshui-ju naj bi bila denarnica za obilje rdeča ali zlata, svetleča ali vsaj vesela. Verjamem, da ravno taka prinaša obilje? Niti ne. Jo imam? Seveda, škodi ne, obilja mi pa tudi ne manjka. Verjamem v vse, kar je dobrega zame, tudi če ni dobro. Ko je naloga opravljena, je dobro in gre. Kot Bis, ko opravi svoje, se strga in gre.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja