Fatalna ženska. Si ali nisi?

fatalna ženska

Slovar slovenskega knjižnega jezika pravi, da je fatalna ženska; ženska, ki zaradi svoje lepote in nenavadnosti, odločujoče, navadno negativno vpliva na moškega.

Wikipedija bogato opisuje ta pojem, in če povzamem na kratko;  je to lepa, skrivnostna in zapeljiva ženska,katera uporablja svoje čare za zapeljevanje moških, z namenom, da ga uniči.

Kakorkoli gledamo, razlag je več in mislim, da se le te  s časoma spreminjajo, dopolnjujejo in prilagajajo času in prostoru. Vsekakor pa je fatalna ženska usodna ženska, zlasti za moške. Ni nujno, da je lepotica, ni nujno, da ustreza podhranjenim manekenskim standardom, kajti to njej ni potrebno.

To je ženska z vsebino.

Sproščena, razgledana, neobremenjena z okolico, urejena, samozavestna in predvsem ve, kam je namenjena in kaj si želi. Za moške je takšen tip ženske nenormalno privlačen, kajti ob njej se počutijo kot bogovi. Za čas preživet s fatalko, se dobesedno premaknejo v drugo dimenzijo, kjer ni več pomembno ničesar. Ne čas, ne denar, pravzaprav ni več omejitev. Moški dobi natanko to, kar potrebuje in ona točno ve, koliko tega on rabi. Se pa zgodi, da moški  nemalokrat kar otrpnejo ali celo zatajijo v svoji moškosti zaradi vseh njenih presežkov in zaradi strahospoštovanja do takšne ženske. Seveda, ker se moški sprašuje o tem ali bo znal in zmogel doseči ta visoko postavljena merila fatalne ženske. Nemalokrat je moški presenečen in zmeden, ker mu ni jasno, kako je lahko imel takšno srečo, da je bil izbran. In zanjo bi naredil vse.

Fatalna ženska je privlačna tudi za isti spol. Marsikatera bi jo rada posnemala in bila v njeni koži in ker tega ne zmorejo, so ji preprosto fauš. V bistvu se jih bojijo, kajti so njihove tekmice, sovražnice in vzornice hkrati.

Vse kar fatalka dela, dela s stilom, pa naj bo to kajenje cigarete, slačenje nogavic ali prebiranje novic.

Ena izmed razlag pravi, da se fatalke redkeje odločijo za partnersko življenje in otroke, saj v moškem ne vidijo sebi enakovrednega partnerja in enostavno ne želijo imeti potomcev, zlasti ne moških. Koliko je v tem resnice, ne vem. Je pa res, če pogledamo malo v zgodovino, lahko vidimo, da so pri velikih preobratih in toku zgodovine usodne ženske odigrale pomembno vlogo. Najbolj znana je seveda Mata Hari, ki je bila najbolj znana ženska vohunka, pred njo še Kleopatra in trojanska Helena. Iz svetopisemskih zapisov je bila ena takšnih Dalila in od božanstev Kali.

V današnjem času so zelo popularni vsakoletni  izbori femme fatale, tako pri nas , kot v tujini, kar je po mojem mnenju daleč od prave vsebine in koncepta. Fatalna ženska si ali pa nisi. In če si, to veš, o tem ni dvoma.  Za vsak slučaj pa preberi  še pet najpogostejših dejstev fatalnih žensk:

  1. Moški te občudujejo ali pa se te bojijo
  2. Ženskam greš na živce (nefatalkam)
  3. Štrliš iz povprečja
  4. Rušiš tabuje in slediš sebi
  5. Nosiš Bis J

Tako, si ali nisi?

2 thoughts on “Fatalna ženska. Si ali nisi?

  • 14. junija, 2022 at 0:05
    Permalink

    ja sem fatalna ženska ampak zaradi tega trpim. LP

    Reply
    • 14. junija, 2022 at 11:37
      Permalink

      Ja, te povsem razumem.

      Reply

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja