Prebujeno srce

healing masažaIzkušnja tokratne healnig masaže je bila neverjetna. Tako zame, kot za Piko. Prišla je zaradi ‘zaprtega srca’. Številne delavnice, terapije in pomoči za osebno rast so je pripeljale do tega, da je že precej očistila, precej osebnostno zrastla, vendar je v ozadju ostajalo še nekaj, kaj je potrebovalo preboj in premik naprej. Kar se je dogajalo kasneje je bilo tako intenzivno in burno, da tega nobena od naju ni pričakovala.

Položila sem dlani na njeno srčno čakro. Počakala sem nekaj trenutkov, da sem se povezala z njeno energijo in ji tudi ob tem povedala, da bova njeno srce ‘lupili’ plast za plastjo in prihajali vedno globlje, da prodreva do jedra. S prsti sem ji risala spiralo odpiranja in usmerjala energijo v center srca, ki sva ga na takšen način razširjali in polnili s svetlobo. Naredila sem komaj prvi krog in Pika je začela pokašljevati. Intenzivnost kašlja se je stopnjevala do te mere, da je začela bljuvati sluz in velike količine sline.

»Ne ustavljaj se , daj iz sebe vse, kar se je nabiralo v tebi. Jokaj, kriči, bljuvaj, bruhaj, če je potrebno. Tukaj si varna, samo nadaljuj, samo nadaljuj,…« sem jo vzpodbujala in na tleh pod masažno mizo je nastajala luža. V tistem času ji je začela trepetati desna polovica telesa, predvsem desna roka, ki je trzala v nekontroliranih krčih. Svojo dlan sem položila na njeno in jo za trenutek umirila, da sva lahko to njeno stanje pokomentirali.

»Zdi sem mi, da imam nevidno zanko okoli vratu,« je dejala, ko se ji je umiril tudi kašelj.

»Ni tako nevidna, energijsko je zelo močna,« sem rekla. »Mi lahko poveš, kdo ti je nataknil to zanko okoli vratu?«

»Sodelavci. Vidim jih v skupini, kako so pred mano in me želijo onesposobiti, izkoristiti…« so bile njene besede.

»Jaz vidim še nekoga v tej skupini, ki ni sodelavec. Je nekdo iz tvoje bližine,« rečem, ko se mi je ta slika razširila. Hkrati so mi šli kar mravljinci po telesu. »Vidim mamo,« je zahlipala. »Ampak imam občutek, da mi mama ne želi slabega in da mi ni ona nataknila vrvi.« Pred tem mi je povedala, da ima z mamo zelo slab odnos, da je pogrešala njeno bližino in da je v veliko boljšem odnosu z očetom.

»Jaz vidim nekoga, ki se skriva za mamo,« sem ji dejala in čakala, če bo tudi ona začutila to energijo, ki se je skrivala. Preden je izgovorila so jo ponovno zalile solze in skoznje je po tiho izustila: »Oče.«

»Ja, tudi jaz čutim njega«. Pustila sem jo nekaj časa, da se je izjokala in potem sva nadaljevali. Ponovno sem šla v proces odpiranja srčne čakre, risala spiralo in jo polnila s svetlobo. Ponovilo se je silovito kašljanje in še več bljuvanja in sluzi. »Kaj čutiš,« sem jo vprašala.

»Čutim en sam gnus, gnoj in gnus…« je skozi solze in kašelj lovila zrak in besede. »En sam gnus«, sem ponovila za njo, »en sam gnus«. Hkrati so se  mi pokazali programi o nevrednosti, neslišanosti, neljubljenosti. Pikino telo je ponovno vzvalovalo in desna polovica je začela ponovno trzati. Položim svojo dlan na njeno in ko se je umirila jo povprašam, kaj ji sporoča njena desna dlan. »Kaj držiš, česa ne spustiš…« sem jo bodrila.

»Ne spustim ujetosti in vidim odnos, vidim očeta, mamo in sina… ne, ne sina, sebe vidim, sploh ne vem, zakaj sem rekla sin« , je bila presenečana nad svojimi besedami tudi sama.

»Ker bi se morala roditi kot sin«, rečem.

»Jaaaa, vsi so mi govorili, da bi morala biti fant. In jaz sem vse naredila, da bi jim ustregla.«

»Zanikala si svojo žensko plat.« Ponovno kašelj in bljuvanje sluzi. Ko se je umirila, sem energijsko pregledala še njeno levo polovico telesa, ki je ves čas ostajala nema. Na dan so privrele žalostne zgodbe, katere sem ji nanizala zgolj z besedami, ki so prihajale; ponižanje, zloraba, verige, ujetost, zaprtost, detomor, incest,…

»Detomor, … joj … boli ….« se je odzvala na to besedo.

»To dete si bila v preteklem življenju ti in zato se tokrat nisi želela roditi. Zato nisi hotela na ta svet, nisi zmogla skozi kanal… » Pred tem mi je povedala, da je bila nekoč na delavnici, kjer so se ponovno rojevali in prehajali skozi narejen kanal v spremstvu ‘angelov’ in da ga je opravila s težavo. Ko sem zaključila s tem delom energijskega pregleda, sem jo podprla še s programi rasti in osvobajanja, negativne pa poslala v transformacijo. Takrat se je v njo naselil mir, spokoj in olajšanje.

Za konec naj povem še to, da je po razsoljevanju v solni sobi bila Pika kot prenovljena. »Zaključila sem zgodbo in čutim se osvobojeno,« je Pika dejala rdečih lic in sijočih oči.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja