Magični obred

Vsaka magija je poskus uporabe nadnaravne moči, ki jo človek dobi s pomočjo magičnih postopkov. Ti magični postopki imajo neposreden in avtomatičen vpliv na človeka in naravo. Stara je toliko, kot človeštvo, saj so se z njo ukvarjali že pradavnini. V nekaterih starodavnih tradicionalnih kulturah se je magija ohranila vse do danes, pa tudi v našem prostoru ni novost, saj so znani prenekateri nadnaravni pojavi, ki jih povezujemo z ljudmi posebnih moči. Na naših tleh so to zagotovo staroselci in kresniki.

Obred je dogodek, kjer se skupina ali posameznik odločijo narediti premik, prehod ali preboj pri spoznavanju sebe in vesolja. Obred je običajno voden s strani osebe, ki vodi se poveže z vodniki, s spiriti, ki bodo pomagali uresničiti namen in nas podprli v iskanju prave poti. Naš namen za obred je lahko različen:

  • ker želimo odpraviti kakšne blokade
  • prečistiti energijsko telo
  • se znebiti tujih enetitet
  • preklicati uroke
  • priklicati moč, svetlobo in ljubezen
  • razširiti svojo zavest in pogledati v druge dimenzije,…

Kaj pa je magični obred?

Magični obred je dejanje, pri katerem se uporabljajo različni predmeti za dosego želenega cilja. Uporabljajo se sveče, plamen, amuleti, esence, rastline, olja, kamni, školjke, izreki, molitve… Združeno v celoto lahko prekličejo uroke, transformirajo škodljive programe, razrešijo preteklost, opolnomočijo duha in še mnogo tega.

Magični obred nas mora nagovoriti. Ni dovolj samo želja, da bi morda poskusili, potreben je tehten premislek, kaj bi v bistvu želeli s tem doseči. Se pravi, da je pred samim obredom potreben iskren pogovor s samim seboj, kajti samo z usmerjeno namero lahko doživimo nepozabno izkušnjo.

Za konec pa še  zanimivost iz stare Grčije…

V stari Grčiji so Menade, častilke boga Dioniza, ponoči v transu dirjale po pobočjih gričev. Nosile so maske in so bile odete v živalske kože, povite z bršljanom, v rokah so držale kače ali pa si jih celo vpletle v lase. Ko je obred dosegel vrhunec, so kače raztrgale in jih surovo pojedle. Na začetku so verjetno žrtvovali ljudi in so kače žrtveni objekt postale šele v kasnejših obdobjih. Menade so verovale, da jedo samega Dioniza, ki jih napolni z nadnaravno močjo, ki jih nato napravi neobčutljive za bolečino. Tako so v rokah lahko držale žerjavico, ne da bi se opekle.

… in iz Perzije.

Vladarji Babilona so se vsako leto tajno poročili z boginjo Ištar, ki jo je predstavljala izbrana svečenica. Ta tajna poroka in leto dni seksualnosti z “boginjo” je po verovanju Babiloncem prinesla plodnost zemlje in napredek države. Le malokdo ve, da se je prav iz teh obredov sčasoma razvila prostitucija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja