Dvojčici

Vesela sem, kadar se odloči za HM mlad človek, ki še nima za sabo lastnih družinskih izkušenj, dolgotrajne partnerske veze, nezadovoljujoče službe in ki je na pragu preskoka v »odgovorno in resno« življenje. Tako se je pri meni zglasila mlada punca, študentka molekularne biologije in njeno pripoved bi lahko strnila v; nizka samopodoba, nesprejetost, samodestruktivna nihanja, motnje hranjenja, depresija, …

healing masažaLežala je pred menoj na mizi, tempelj trpeče duše, oblečena v tatuje po telesu, v vsej mladostni lepoti, brezhibnosti telesa, pa vendar je njena predstava o njem bila povsem izmaličena. Polagala sem roke, dekle je jokalo. Čutila sem polarnost v telesu, velika nihanja, na trenutke se je odražalo kot boj dveh oseb. Vse se je še samo stopnjevalo, zato sem zaprla oči in se prepustila vodenju in prejemanju sporočil. Dvojčica, dušna in telesna, je bilo prvo sporočilo. Zakaj jaz, je bilo drugo sporočilo. Odprla sem oči in v trenutku se mi je pogled ustavil na notranji strani desne roke, kjer sem najprej uzrla tatu v obliki nepovezanih črt, ki so prečile ena čez drugo. Spremenim svoj položaj in takrat se mi izriše v tatuju podoba dveh obrazov, ki se prepletata med seboj…. Ja seveda, jasno kot beli dan. Zgodba je dobila smisel, kot je tudi dobilo smisel doživljanje življenja mlade punce skozi njeno prizmo. Z lahkoto sem povezala besede, slike, dejstva in moje občutke.

»Kaj je tvoja strast v življenju?« sem jo vprašala potem, ko sva končali z masažo in soljenjem.

»Ne vem. Nimam glih nekih strasti,« je bil njen odgovor.

»Kaj bi pa rada počela v življenju?«
»Raziskovala, se poglabljala v genetiko, iskala rešitve za ozdravljenja in pomoč,« je brez težav takoj povedala.

»Kaj pa pomeni ta tvoj tatu na roki?« Želela sem slišati njen odgovor in s tem svojo potrditev.

»To imam … dva obraza, ki se prepletata,« je dejala.

»Če si pripravljena, ti povem tvojo zgodbo,« sem ji dejala in začela s pripovedovanjem.

»Tvoje telo ima v sebi boleč spomin iz prenatalnega obdobja. V času nosečnosti tvoje mame sta se v njej utelesili dve duši, ti in tvoja sestra dvojčica. Skupaj sta bivali manj kot tri mesece in zaradi nepopolnega telesnega razvoja se je dvojčica odločila, da odide in se ne utelesi. Vez med vama je ostala, ne glede na to, da se nista skupaj rodili. V tebe se je naselil močan občutek nemoči in zaradi tega si se tudi odločila, da svojo poklicno pot nameniš raziskovanju in odkrivanju genskih napak. Poleg tega se je pri tebi globoko zapisal občutek krivde (zakaj sem preživela jaz, ona pa ne), zato zapadaš v samodestruktivne faze. Občutek imaš, da nisi popolna, to si poistovetila s svojim izgledom in doživljanjem sebe skozi svoje telo, v resnici pa gre za povezavo, ki je bila pretrgana, vendar občutek, da ti nekaj manjka, da takšna kot si, nisi ok, je pa ostal. Da imaš na roki tatu, ki ponazarja dva obraza, ki se prepletata, pa seveda ni naključje, saj si na povsem podzavestni ravni v svoje življenje priklicala svojo sestro dvojčico, na katero te veže energijski spomin, oziroma vez.«

Zgodba je sklenila krog. Dekle je razumelo in bilo ji je jasno, čeprav je bilo je šokantno in neverjetno. Da se bo energijsko rešila povezave, sem ji predlagala obred, s katerim bo osvobodila dušno dvojčico in verjamem, da se ji bo življenje obrnilo v srečnejše vode.

Healing masaže odkrivajo marsikaj, kar spi v naših telesih. Včasih imamo sliko pred očmi, kot recimo ta primer s tatujem, ki sem ga opisala, vendar kot sem že v enem izmed prejšnjih razlag napisala, dostikrat se ne zavedamo, zakaj si nekaj narišemo na telo. Podzavest deluje v bistveno večjem obsegu kot zavest, vendar se premalo ukvarjamo z njo.

Hvala tebi, lepo mlado dekle, za to izkušnjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja