Divja ženska

Prvi del – pred healing masažo

Rojena v globoko verujočo katoliško družino kjer je veljalo, da bo za vse poskrbel Bog. Zato bodi ponižna, hvaležna, potrpežljiva, trpeča in še kaj bi se lahko našlo v tem naboru. Trudila se je na vsak način, da bi v sebi lahko prižgala to gorečo iskro do Boga, ki je gorela predvsem  v materinem srcu, vendar je ta želja bolj tlela in počasi ugašala. Zaradi tega se je iz srca preklopila v glavo, razum in Ego je prevzel nadzor nad dogajanji v njem življenju. Osvojila je veščine razumskega, blestela v logičnih sosledjih, rešitve je imela na dlani. Ugotovila je, da se s trudom daleč pride, ob tem pa je spoznala, da je zaradi tega nimajo  nič »bolj radi.« Kot odraščajoča punca je spoznavala, da so pravila, ki so veljala v njihovi družini, samo njihova, … s pravi, v drugih družinah so veljala drugačna. Še eno čudenje več, ki jo je nagovarjalo k temu, da morda pa ni vse »prav in normalno«, kar je veljalo v domačem okolju.

Danes bi rada čutila, rada bi se soočala s svojo globino in doživljala sebe skozi čuteče bitje. Ob tem mi je povedala, da v reinkarnacijo ravno ne verjame najbolj, sicer pa dopušča odprte možnosti.

Drugi del – po healing masaži

…in zgodilo se je točno to. Vrnitev v prejšnje življenje. Divja ženska. Neukročena, samosvoja, raziskovalka, pogumna in za njo je veljalo samo eno pravilo; ni pravil.

Ko sem ji v uvodu natrosila te besede, se je nekaj premaknilo v njej. »Ja,… divja ženska. Res se globoko v sebi doživljam kot divja ženska…«

Potem sem nadaljevala svojo pripoved. »Živela si v plemenu, v skupnosti, prav videla sem te kot dekle iz džungle, kako svojeglavo preizkuša meje mogočega, se izpostavlja nevarnostim in se požvižga na vse. Tvoja (pre)drznost te je pripeljala do krute preizkušnje, ko si v svojem pohajkovanju padla v globoko jamo (ob tem pove, da je dostikrat imela občutek ujetosti, vonja zemlje in trohnenja). Sama, nemočna, izgubljena … rešitve ni bilo. Niti od Boga ne, kljub temu, da si vsak dan molila k njemu in ga prosila za pomoč. Tu je nastopil trenutek, ko si izgubila vero v Boga. Ponoči si gledala v nebo (edina možna perspektiva je bil zelo ozek pogled, kot kasneje v primarni družini v kateri so se oblikovala pravila in vzorci, ki se jih ne krši) in opazovala zvezde. Na hrbtu ima položaj lepotnih pik v obliki velikega voza. Vedela si, da mora obstajati rešitev in začela razumsko gledati na situacijo. V tem trenutku se iz srca preklopi na um. Opazila si, da lahko preko korenin in nekaj zemeljskega dela prideš na površje. Ob tem si spoznala širino in veličino bivanja, takrat in zdaj.

V tem življenju si se odločila, da boš poravnala skrajnosti. Izbrala si starša, ki sta ti pomagala pri tem. Tudi tukaj si »padla v jamo« oz. v izbrano družino. Vedela si, da iz te ujetosti v skrajnost mora obstajati pot in si jo tudi našla. Vera v brezpogojno Ljubezen (bog ali karkoli drugega) se ti bo povrnila, ko boš ti postala celostna, ko se ne boš več doživljala kot prazno, v katero mora nekdo zunanji pridati košček polnega. Predvsem pa moraš izraziti svojo divjo žensko, ki te komaj čaka.”

In tri ure so minile, kot zvezdni utrinek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja