O tem, kako smo fajn!

Kolikokrat v življenju se vam zgodi, da vam nikakor ni jasno, kako hudiča se drugi ne morejo strinjati z vami, spregledati svojo zmoto, prevzeti vaš način razmišljanja, reagiranja in kako je mogoče, da se tako trdovratno upirajo vašim briljantnim predlogom?

energetski nakit

Tudi sama sem bila takšna. V raznih pogovorih in debatah s prijatelji, znanci, sodelavci se mi je zdelo »pa kaj vam ni jasno?« in istočasno v svoji glavi iskala rešitve za nekoga, ki me za mnenje niti vprašal ni. Ta nekdo je hotel samo nekaj povedati in se izraziti.

No, enako sem doživljala sama z druge strani. Bila sem ta nekdo, ki hoče nekaj povedati, pa sem običajno naletela na vsevede svetovalce, ki točno in dobro vedo, kaj rabim.

Kako zanimivo potekajo naše debate. Naredite test in se sami preizkusite, kako dobro znate poslušati brez sodb, svetovanja in zaključevanja. Vam povem, da ni enostavno. Kar hitro se vklopi ego, ki že vrtoglavo išče odgovore v bazi podatkov, ki temeljijo na lastnih izkustvih, prebranih knjig in besed »terapevtov«  delavnic za osebno rast. O tem, kako bi bilo prav. Pa sami resnično živimo v skladu s tem, oz. v skladu s samim sabo?

Kako lahko nekdo drug nosi naše čevlje? Lahko, vendar težko. Kako lahko nekdo drug ve, kaj je dobro za mene, ko še včasih sama ne vem, kaj je dobro zame. Vsakdo je tukaj s posebnim namenom in vsi imamo različna izhodišča. Res je, da se naše življenje začne z rojstvom in, da gremo skozi različna obdobja zorenja, pa vendar, vprašajmo se, s kakšno prtljago pa smo prišli na ta svet. Z različno, zelo različno. Dostikrat sem slišala tudi od moje mame; »Naša Nataša je pa čist drugačna od Tanje, pa tud ne vem kako je to mogoče, saj smo pa ja obe glih vzgajali.« Zanimivo kajne? Nikoli ne vzgajaš dveh otrok enako, četudi sta iz istega gnezda.

V glavnem, ni recepta. Spoznala pa sem, da dokler v meni ne dozori kar rabi, dokler jaz ne doživim izkušnje, ki jo rabim, mi lahko cel svet govori, kaj je prav in kaj je narobe, ker itak ne bom nobenega poslušala. Z ostalimi je enako. Zato se ne trudite, da bi bili razumljeni, ne trudite se razumeti druge, bodite tukaj zase, kajti s tem boste največji doprinos k človeštvu. Poslušajte. In če vas kdo kaj vpraša, povejte svoje mnenje. Brez nepotrebnega moraliziranja. Vsak je za sebe fajn, vsak zase si misli, da je najboljši in, da dela prav. In pri tem naj tudi ostane.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja