Popačena ljubezen

Še ne dolgo nazaj sem imela pogovor z eno izmed žensk (ki pa še zdaleč ni edina in osamljena) o ljubezni. Ja, ona mi je govorila o ljubezni, jaz pa sem iz njenega pripovedovanja lahko razbrala eno in edino sporočilo:

»Ženska pojma nima, kaj je ljubezen!«

Povedala mi je, kako zelo ljubi svojega moža, ki jo že od prvega leta zakona vara (moški rabi več seksa, kot ženska), ki se včasih tudi fizično znese nad njo (pač ima slab dan), kako se ga še vedno razveseli, ko pride po parih dneh od ljubice domov in mu z veseljem in ljubeznijo skuha, opere in če mu zmanjka denarja, mu ga tudi »posodi«.

love

Res, da je žalostna, ko ga ni, ampak … kaj pa naj naredim … se sprašuje. Edino kar lahko naredim je to, da zvečer, ko grem sama spat (on se pa mečka z ljubico), mu pošiljam ljubezen, svetlobo, lepe misli in čakam, da se vrne k meni.

Pa ženska ni neumna, motena, prizadeta, itd.. Je izobražena, ima dobro službo, na zunaj vse štima. Težko je reči karkoli, ker v teh primerih nič ne zaleže. Takšne ženske so ujetnice v svojem svetu in imajo popačeno predstavo o ljubezni. Poskušajo si pomagati na različne načine, od tega, da sprašujejo vedeževalke »Ali me ljubi« in »Ali se bo vrnil k meni«, občasno obiščejo kakšno delavnico za osebno rast, kjer jim povedo, da ljubezen reši vse, samo naj vse skupaj pošljejo v svetlobo ali pa si kupujejo zaščite za vse mogoče zunanje negativne vplive. Pa je od prve vedeževalke minilo že trideset let in že dvajset let pošiljajo ljubezen in že deset let jim okoli vratu visi talisman, pa še vedno nič. Čudno, kajne?

Drage moje ženske, če želite spremembo, je potrebna akcija. Dobesedno. Spremenite mišljenje, kajti miselni vzorec, ki ga uporabljate sedaj, ne deluje. Verbalna sprememba. Izrazite to, kar mislite. Tudi če te je še tako strah, kaj bo, kakšna bo reakcija (dostikrat so samo naše predstave hujše od realnosti), povejte na glas. Povejte na glas, kaj vam ne paše, kaj vam ni všeč, kaj si želite, kakšne so vaše potrebe, …  Fizična sprememba. Začnite s prvim korakom, aktivirajte se, naredite nekaj zase!

Bodite zmagovalke, ne žrtve. Igrajte glavno vlogo na platnu vašega življenja. Imejte se rade. Ja, to pomeni ljubezen. Ko se začutiš, ko se ljubiš, spoštuješ, neguješ in se zavedaš lastne vrednosti. Šele potem lahko pošiljate ljubezen drugim in svetlobo in lepe misli. V nasprotnem primeru šerate sam šit.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja