Ej, stari! Kako si?

Včasih je prav zanimivo poslušati tiste bežne pogovore, ki ti pridejo mimogrede na ušesa. Kot na primer v čakalnicah, v vrsti pred blagajno, na ulici, pri mlekomatu, … Kaj vse si ljudje pripovedujejo in sprašujejo, v resnici pa nobenega nič ne zanima.

Zelo pogosto se zgodi, da slišim ljudi odgovarjati, na vprašanje »Ej, stari, kako si?«, naslednje odgovore:

  • Tako, kot drugi hočejo ali
  • Tako, kot žena hoče

Oba odgovora sta retorične narave, torej nimata nobene veze z vprašanjem, kot tudi vprašanje nima težnje po poizvedbi vašega osebnega ali trenutnega stanja.

Pa kljub temu poglejmo, kaj dejansko pomeni takšno izražanje.

Tako, kot drugi hočejo – pomeni, da si pač Nihče in, da lahko s tabo vsakdo dela glih kar mu paše. Tukaj si zato, da uresničuješ želje drugih, svoje zanemariš, ker itak niso pomembne. S tabo je lahko manipulirati in se igrati. Mogoče si celo neviden?!

Tako, kot žena hoče – joj, kako pogosto to slišim! Kaj hočete s tem povedati? To, da ste copate, predpražnik ob katerega si lahko tvoja draga žena očisti petke, moški brez prave moške energije, brez hrbtenice in pokončnosti? Včasih se celo zgodi, da se kakšna žena ob takšni izjavi prikupno nasmehne, češ » jaz sem si ga pa prevzgojila« in si misli, da je carica. Pa ni!

Mogoče so te izjave rečene iz heca. Tudi prav. Vendar lahko postanejo vzorec in počasi dejstvo in iz tega sledi način življenja. Mogoče pa te izjave uporablja samo določena skupina ljudi, zato, ker so jim blizu? Hmmm … kdo bi vedel.

Če te kdo naslednjič vpraša: »Ej, stari kako si?« odgovori z navdušenjem: »Odlično!«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja