5 lastnosti čustvenih vampirjev

čustveni vampirjiKdaj in kako veš, da si obkrožena z enim ali več čustvenimi vampirji?

Takrat, kot ti v odnosu z njimi nekaj ni jasno, se njihove izjave ne skladajo z dejanji, ko se ti začnejo pojavljati dvomi, ko se počutiš izpraznjeno in, ko jim pravzaprav nimaš kaj očitati. Ti je poznano? No, pa poglejmo pet najbolj pogostih lasnosti čustvenih vampirjev.

  1. Prepričani so, da so najpametnejši in najboljši na svetu. Lahko se pogovarjajo o športu, politiki, umetnosti, kulinariki in seveda imajo vedno vse prav. Hkrati jih mnenja drugih sploh ne zanimajo.
  2. Za dosego svojih ciljev brezkompromisno izkoriščajo druge ljudi. Kaj “drugi” ob tem čutijo in doživljajo, jih ne briga.
  3. Imajo prirojeno sposobnost nepriznavanja lastnih napak, zmot, napačnih odločitev …
  4. So odlični igralci; manipulatorji, prepričljivi govorniki, strastni ljubimci, izredni poslušalci, velike žrtve; vendar samo do trenutka, da vas prepričajo ali osvojijo.
  5. Čustveni vampirji ne upoštevajo pravil, na zalogi imajo nešteto opravičil in izgovorov. Vztajajo, dokler vas ne prepričajo.

Takšne tipe ljudi najdemo povsod. V službi, družbi, družini, najpogosteje pa se soočimo z njim v partnerskem odnosu. Kaj storiti, ko do tega pride?

Beri Sočnice …

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja