Po resničnih dogodkih (veliki finale)

»Če dovoliš«, je dejal B.M., »bi jaz najprej nekaj rad povedal.« Pogledal je mene, pogledal je Alena. Videla sem, kako Alen zbira zadnje moči, da še  lahko sedi na stolu, roke je imel skrite pod mizo (najbrž je skrival tresavico), jaz sem nekaj časa molčala, potem pa sem dahnila komaj slišne besedne zveze »no, naj ti bo« in čakala, kaj pametnega bo povedal.

»Z Dito sva se razšla, če je vama to kaj v uteho. Vem, da je nihče ni preveč maral.« (Opa! Vem za nekoga, ki pa mu je bila zanimiva!). Premor. »Ni bila prava zame. Že nekaj časa sem imel občutek, (kar slišala sem njegove besede, da jo je dobil z drugim in to celo z lastnim sinom) da ji je samo za denar. Saj ne rečem, … imam dovolj denarja … pa vseeno. Pa tudi Tone (njegova službena in družabna guvernanta) mi je namignil, da ni najbolj fer do mene. Dva dni nazaj sem jo večkrat klical na telefon, ni se mi javila (hmmm … le zakaj?). Ko je prišla, je bila … ne vem no … nekam čudna. Hotel sem ji povedati, da je bolje, če zgodbo zaključiva.«

»A tako? No, zanimivo. Zelo zanimivo« sem rekla in pogledala Alena. On ni rekel ničesar.

»Ampak to ni najbolj pomembna stvar, niti se ne tiče vaju,« je nadaljeval B.M. (to si samo ti misliš. Pa še kako se tiče nekoga). »V nedeljo odpotujem v Brazilijo. Podpisali smo pogodbo za štiri leta. In za štiri leta tudi odhajam.« (Poglej si ga no, frajer).

»A tako! No, zanimivo. Zelo zanimivo« sem rekla in pogledala Alena. On ni rekel ničesar. »Nekateri so pa res rojeni pod srečno zvezdo. Kajne sine?« sem rekla in se pocukrano nasmehnila.

»In kakšno novico imaš ti zame?« je vprašal oče svojega sina. »Mama je rekla, da bi mi rad nekaj povedal.«

»Še en liter«, sem se histerično zadrla natakarju in mu namignila, naj pohiti. »Mogoče pa to lahko počaka, kaj praviš Alen« sem dejala in oba prijela za roko. »Raje nazdravimo novemu projektu in če že obračaš nov list v svoji knjigi življenja, naj bo srečno,« sem dejala B.M., Alen pa me je s hvaležnostjo pogledal in dejal. »Imaš prav, mama.«

In tako se je Poloncina zgodba zaključila.  Wwwwooooowwww!!!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja